ZDAJ JE PRAVI ČAS, A NIKOLI NI PREPOZNO

za razmislek o poslovnih in promocijskih darilih, ki so sestavni del poslovanja vsakega podjetnika. So odraz  poslovnega bontona in vzpostavljajo, negujejo ter krepijo medsebojne poslovne vezi. Rada bi vam predstavila nove izdelke za leto 2020 , vas seznanila z  novimi trendi v promociji, da najdemo skupne smernice, skupno pot in strategijo obdarovanja. In v katero smer gremo? Odvisno je od vas in to samo od vas, mi pa vam bomo lahko v veliko pomoč. Pri  izbiri in odločitvi. Želja našega podjetja je, da izdelke, ki jih boste izbrali za promocijo, opremimo z logotipi in jo naredimo čim bolj unikatno. V svetu promocije želimo okrepiti samozavest obdarovanja. Vse bolj sledimo novim trendom, ki bodo pomagali ohranjati in varovati naš planet Zemljo. Tako kot naši otroci, ki so nam posojeni za določen čas, tako tudi narava ni naša lastnina. Pustimo jo našim zanamcem vsaj takšno kot je, če ne morda celo malo čistejšo.  

Tudi z izbiro promocijskih daril naredimo nekaj, da jo bomo kar se da obvarovali. Poskrbimo za čim bolj zelen pristop in varovanje okolja.

NA KAJ NAS OPOZARJAJO ZNANSTVENIKI?

SVARIJO NAS PRED PREVELIKO POPLAVO PLASTIKE

Svetovna statistika kaže, da naj bi do leta 2050 proizvodnja plastike narasla na kar 34 milijard ton. Plastični izdelki  so v današnjem življenju neobhodno potrebni. Brez njih ne gre! A če lahko zamenjamo katerega od njih za eko izdelek ali za izdelek iz  okolju prijaznega materiala, ki ga lahko recikliramo, naredimo velik korak v pravo smer. Najbolj osvežilen in zdrav napitek v vročih poletnih dneh – voda, je pijača, ki odigra pomembno vlogo pri plastičnem onesnaževanju Zemlje. Steklenička za vodo iz borosilikatnega stekla je bila letos junija protokolarno darilo. Kot simbol narave, najpomembnejšega življenjskega elementa – vode. Ali lahko obudimo trend vrnitve steklenih steklenic? Ja, lahko!  In ta trend zmoremo celo nadgraditi. Preprosto je

Prav vročina letošnjega poletja nas je vzpodbudila, da smo naredili še en korak k ohranjanju naše matere narave  tudi na področju poslovnih in promocijskih daril. Odločili smo se, da bomo za namen poslovnega in promocijskega obdarovanja  ponudili kar dva nova, sveža izdelka. Ponovno smo izbrali nam osebno najbolj priljubljen material. Material, ki je okolju ter človeku prijazen – high grade  borosilikatno steklo. To sta:
-komplet dveh steklenih slamic s ščetko za čiščenje le-teh v natur darilni embalaži
in
novega, naravi prijaznega KOZARCA POZITIVNE ENERGIJE iz high grade borosilikatnega stekla  s pokrovom, oblikovanim za pitje ali za uporabo steklene borosilikatne oz. papirnate slamice. Ko se kozarec in slamica razbijeta, ne zaključita svojega življenjskega cikla, ker gresta med odpadke, ki se vedno znova reciklirajo. Ponovno se uporabijo, nastanejo novi in tako stekleni izdelki živijo naprej, saj ima steklo resnično nešteto življenj in je kljub svoji krhkosti večno! 

Prav tako nismo pozabili na novo ponudbo lesenih izdelkov za promocijo in poslovno obdarovanje. Med njimi je eden prav poseben. To je grafitni svinčnik s semeni, ki ga potem, ko je že prekratek za pisanje, ne zavržemo, ampak ga enostavno posadimo. Iz njega zraste nova rastlina: rastlina, ki kot dekoracija krasi našo pisalno mizo, lahko pa jo kot začimo  uporabimo v kuhinji.

S tem, če nas bo vse več, ki bomo skušali spremeniti stare navade in zmanjšali uporabo plastike, ki škoduje okolju, bomo za naravo, za nas in naše zanamce naredili res ogromno! Moč za spremembe skrivamo v sebi!  Zazrimo se vase in prepoznajmo jih. Pohitimo! Naš obstoj na Zemlji je omejen!

Dandanes je onesnaženje s plastiko velik problem – in najbolj so ogroženi svetovni oceani. Toksini iz plastike se znajdejo v planktonu, osnovni hrani večine morskih živalskih vrst. Z njimi končajo na naših mizah.  Največji problem predstavlja mikroplastika, ki je očem nevidna, a žal marsikje priteče že z vodo skozi pipo. Tudi zrak in zemlja sta onesnažena.  

Če hočemo popolnoma uničiti plastiko, jo je potrebno sežgati in ob tem se prav tako sprostijo v zrak toksini. Francija bo naslednje leto prva država, ki bo prepovedala s sežiganjem uničevati neprodano obleko.

 Uživate v naravi? Jo imate radi?  Ko smo na morju, je najlepše opazovati sonce, kako počasi vstaja in čudovite  barve na nebu podivjajo.Od rumene,do oranžne v rdečo, v sozlitju z nebesno modrino in belino meglic v daljavi. Zvečer se z magičnim sončnim zahodom dnevno gibanje umiri. Radi prisluhnemo šumenju morja, njegovemu valovanju, vse je idilično, čarobno, ko se kar naenkrat zgrozimo!  Pogled nam obstane na plavajoči plastenki, plastičnem kozarcu, plastičnih slamicah. Vendar samo zgražanje ni dovolj! Zato tudi mi priskočímo naravi na pomoč!  Naredimo nekaj zanjo! Zadajmo si cilj: npr. poberimo vsaj 3 plastenke in jih dajmo tja kamor spadajo – v zaboj za embalažo. Smo naredili kaj koristnega? Pa še kako! 

Na to navajamo  tudi otroke  tako v domačem okolju, v kolonijah, v šoli v naravi, na taborjenju, izletu, … Morda si osmislimo novo igro: pripravimo tekmovanje: kdo bo pobral največ plastičnih smeti?! S tem se bomo pridružili tistim, ki na svoja plovila na oceanih pritrjujejo posebne smetnjake, s katerimi “lovijo” smeti, ko se vozijo s čolni. Pridružimo se tistim, ki med supanjem ali srfanjem z morske gladine odnesemo plastenko. Naj nam dobra dejanja za zmanjšanje odpadkov preidejo v vsakodnevno navado. In to v vseh življenjskih okoljih. Kjerkoli že smo, ozaveščajmo sebe in druge. Tako bomo postopoma spremenili odnos do plastike, spremenili naše navade in navade drugih. Vsi bomo tudi v svetu promocije raje  izbirali, posegali  in uporabljali eko ali okolju prijazne materiale.

 

Dodaj odgovor