SUBLIMACIJSKI TISK NA SUBLIMACIJSKE LONČKE…

Opla, to pa ni navaden tisk!!!

Ne, ni. Je najugodnejši  večbarvni unikatni tisk, možen tudi tisk fotografije.

Za sublimacijski tisk se lahko uporabljajo promocijski izdelki, ki so prevlečeni ali izdelani iz poliestra. Ponavadi so bele barve. Na lončke, ki so prevlečeni s posebnim poliestrskm premazom  v postopku sublimacije, premaz prehaja iz trdnega agregatnega stanja v plinasto.

Ta postopek poteka pri visoki temperaturi, ko se poliester stopi in se zlije s posebnimi barvami za sublimacijo ter se tako logotip ali fotografija prenese na izdelek.

Za to vrsto tiska se lahko uporabljajo: sublimacijski lončki, sublimacijski tekstil, sublimacijske majice, puzzle, krpice za očala, zložljiv frizbi.

Obstojnost sublimacijskega tiska na lončke: 

Priporočljivo je, da lončke pomivate ročno. V tem primeru so barve trajno obstojne.  Lahko jih pomivate tudi v pomivalnem stroju, a sčasoma barve zaradi vročine, ki se sprošča ob pomivanju začnejo bledeti (pri 200 pranjih ali več), odvisno od agresivnosti praška in stroja.

Kdaj in zakaj se odločiti za sublimacijski tisk:

Za sublimacijski tisk za razliko od vseh ostalih tiskov ni potrebne posebne predprirave. Zato Vam priporočamo, da se v primeru, ko imate majhno količino, odločite zanj.

Prav tako pa tudi pri sublimacjskem tisku večja količina izdelkov poceni tisk, kar pa velja tudi za vse ostale tiske.

Torej, če potrebujete majhno količino, izberite artikle, ki so primerni za sublimacijo – izdelki, ki so prevlečeni s sublimacijskim premazom, ki je osnova za to vrsto tiska in izdelki bele barve, ki so iz poliestra in so bolj primerni za promocijo kot za poslovno darilo.

ZIVALICE_ZOO_ZIRAFA_037    OBESEK_MEDVEDEK_029ZIVALICE_ZOO_MEDVED_037

Dodaj odgovor