MARELA NI ZA NA ODPAD!!!

Video sporočila gospoda Davida.

Pozdravljeni! Nepogrešljiv osvežilen napitek v vročih dneh (vodo), nalijte v najbolj zdravo stekleničko-stekleničko iz borosilikatnega stekla, namesto plastične vrečke uporabite tako za večkratno uporabo, zamenjajte plastično slamico za stekleno, ne onesnažujte z lončki za enkratno uporabo, ampak raje uporabite tistega iz borosilikatnega stekla…

Ljudje smo vse bolj ozaveščeni in vse več uporabljamo eko izdelke ali izdelke, ki se jih lahko reciklira ali ponovno uporabi za drug namen. “Say HELLO takim idejam!” Uvajajmo čim več “zelenih idej” v naš življenjski slog!

Tudi v našem podjetju podpiramo proizvode, ki so “odgovorni do okolja”. Temu sledimo tako, da ne ustvarjamo dodatnih odpadkov. Naj velja za vse: ne delajmo v nedogled vsega rutinsko, pač pa se nenehno spreminjajmo, prepuščajmo se novim izzivom, bodimo ustvarjalni. Ne zavrzite ničesar po nepotrebnem, tudi potem ne, ko nečesa ne potrebujete več. Takrat, ko bi nekaj vrgli v smeti, se ustavite in pomislite:”Je tole res za stran?” Navdihnite mladež iin pomagajte jim  s svojimi idejami iz starega, odsluženega, neuporabnega izdelka kreirati in izdelati novega, ponovno uporabnega, a za drug namen in tako poskrbite za čim manj odpadkov! Morda bo to ideja za vašo novo vejo v poslu? Nikoli se ne ve. Glejmo pozitivno na svet. In zapomnite si: vse se zgodi z razlogom. In zato, investirajte v promocijske izdelke, spoznavajte in preizkušajte vedno nove in naredite svoje podjetje še prepoznavnejše. Pri tem pa bodite čim bolj eko. Ne zatiskajmo si oči! Ne mislimo, da lahko delamo z naravo, kar hočemo, ne skušajmo je obvladati! Tako kot v vsaki gostilni –  na koncu pride račun. In plačali ga bomo!
IMG_0055
Pa začnimo raje z delom v drugo smer:
npr. z DEŽNIKOM:

tudi, ko odsluži svoje ali se polomi, ga ne vrzite v kontejner, saj lahko iz njega naredite nov uporaben izdelek. Možnosti je veliko in prav gotovo se bo tudi Vam porodila kakšna nova. Sporočite nam jo in ne bo nam zmanjkalo dobrih zgodb! Ob njihovih uresničitvah bomo prav ponosni, saj bomo naredili dobro delo, naredili nov izdelek, na katerega bomo zaradi lastnega vloženega truda ponosni in kar je najvažnejše -očuvali bomo naravo.
Ideje:

1.Odstranite kovinsko konstrukcijo in iz blaga ukrojite in sešijte pralno nakupovalno vrečko za večkratno uporabo.
                                        IMG_9910                       IMG_9909
Z malo domišljije naredite unikatne in različne!Vrečko lahko zavijete ali zložite in jo spravite  v torbico ali avtomobil – vedno bo pri roki, ko greste po nakupih.

2.Če v na novo sešito vrečko zarežete 3 cm dolge zareze na vsake 3 centimetre, jih v vsaki vrsti za polovico luknje zamaknete (kot opeko pri zidanju), boste ustvarili idealno vrečko za sadje in zelenjavo! Obesite si jo čez ramo in se z njo podajte na tržnico ali v trgovino.
IMG_9911
3.Odprtemu polomljenemu dežniku samo zakrivite ogrodje, tako da služi kot stojalo za dnevno časopisje, saj je konstrukcija dovolj močna; trpežno blago pa zašijte tako, da boste v velik žep pospravili časopis.
IMG_9904
4.Odslužen dežnik s šopkom rož je prav prisrčna dekoracija na vhodnih vratih – pa še vodo drži! Da bo nov izdelek še lepši, ga ovijte z veliko pentljo.
IMG_9900
5.Iz starega dežnika sešijte dežni plašček za vašega hišnega ljubljenčka, da ga v mokrih, hladnih dneh ne bo zeblo.
                                                     IMG_9908
6.Če ste imeli dežnik v avtu na zadnji polici in je zaradi sonca obledela barva blaga, odstranite blago, dežnik odprite, lahko ga obrnete narobe in ga v vrtni uti, vikendu ali pred prikolico na morju obesite namesto lestenca, še bolj domiselni lahko iz njega  ustvarite pravi rustikalni lestenec za v stanovanje – na špice pritrdite kaveljčke in nanje obesite školjke, niz umetnega cvetja, dekorativne trakce, kristalne vrvice, novoletne lučke ali drugo dekoracijo.
                                          IMG_9916              IMG_9915
7.V kolikor ste spretni v šivanju, iz blaga zavrženih dežnikov sešijte odštekano modno krilo.

8.Izdelajte otroku pustni kostum.

IMG_9917
9.Otroci radi barvajo z vsemogočimi barvicami in barvami. Obvarujte otroška oblačila, ko bo likovno ustvarjal pred packami z zaščitno oblekico. Sešijte jo iz blaga starega dežnika. Posledice Picassovega dela bodo tako vidne le na zaščitni haljici, obleko pa bo imel čisto.
IMG_9945
10.Iz blaga z odsluženega dežnika ukrojite in zašijte ogrinjalo, ko boste strigli otroka. Tam, kjer je špica dežnika vstavite elastiko, ali prišijte trakec za zavezat, da se bo ogrinjalo prilegalo vratu in bodo lasje spolzeli po gladki tkanini na tla. Postriženi lasje otroka tako ne bodo “pikali” in ne bodo se prijeli na  obleko.
IMG_9946
11.Kot nalašč je blago dežnika iz nepremočljivega materiala in iz njega si izdelajte gamaše, ki bodo tako mlado kot staro varovale v mokrih dneh.
IMG_9947
12.Izjemna ideja – iz dežnika si ukrojite in sešijte pokrivala za na sedeže koles in sedala koles za celo družino tako zavarujte pred dežjem z materialom iz enega samega dežnika!
IMG_9948
13.Rešitev za obešanje težkih zimskih plaščev je tu! Iz ročaja-kljuke dežnika naredite obešalnik za na vrata ali steno: kljuko pritrdite na leseno okroglo ali pravokotno leseno ploščico, morda na letev, okroglo palico, kamor lahko pritrdite celo več kljuk, odvisno od tega, koliko obešalnikov potrebujete. Še pobarvajte ga in kul obešalnik bo vreden zavidanja!
IMG_9914
14.Se vam je na vratih vrtne ute pokvarila kljuka? Zakaj ne bi namontirali kar kljuke dežnika? Če bo lesena, boste še eko!

15.Ogrodje starega dežnika lahko odprtega obesite kar na najbližjo vejo, balkon in služilo vam bo npr. kot sušilec, na katerem boste sušili nogavice. Enostavno jih samo prepognete čez špice ali pa jih nanje pritrdite s kljukicami. Nasvet: za tak sušilec uporabite ogrodje, ki ne zarjavi (alu).

16.Najbrž nikoli niste pomislili, da bi gredico, na kateri ste posejali solato, začimbe, motovilec, posadili čebulo, zavarovali pred ptiči in pospešili kalitev kar z odprtim starim dežnikom? Če vanj naredite z nožem še nekaj lukenj, pa vam posevka do kalitve še zalivati ne bo treba. Na ta način zavarujete pridelek na gredici tudi pred točo. In kaj potem, če toča scefra dežnik? Sigurno se kje valja še kakšna zanič marela! Nasvet: uporabite prozoren ali svetel dežnik, da bo do semen prišlo dovolj svetlobe.

17.Ogrodje velikega starega golf dežnika je super opora paradižniku na vašem vrtu. Špice malce razprite, odstranite ročaj in ogrodje zapičite v zemljo, paradižnik privežite ob držalo, ki mu bo skupaj z ostalim ogrodjem za močno oporo tudi potem, ko bo na njem že veliko težkih, zrelih, rdečih plodov.
IMG_9912

Dodaj odgovor