LIFE BEGINS WITH FIRST COFFEE

Začnite svoj dan s pozitivnimi mislimi, nasmeškom na licu in skodelico opojno dišeče kave!

In nihče si zjutraj ne želi le majhne skodelice!!! Ena kava na dan, odense godrnjavost stran ter polepša dan, je omamna dobrota, ki nikoli ne razočara in ko zadiši, ste potem lahko ves dan brez skrbi!

Kava naj bi podajlšala življenjsko dobo, je dokazala  študija, objavljena v New England Journal of Medicine. Tisti, ki popijejo 4 ali 5 skodelic kave na dan, naj bi živeli dlje kopt tisti, ki popijejo le eno ali dve. Kava naj bi imela večji učinek pri ženskah: tiste, ki so popile enako količino kot moški, so zmanjšale tveganje za  smrt za 16 odstotkov, moški pa za 12%.
“Dobro jutro, kavo, prosim!”


Priprava in pitje kave sta pravi obred (
?☕️če nisi na potovanju)!

Najboljša je tista prva jutranja, za po poti v službo! Da pa boste užili res DOBRO kavo, jo morate piti iz pravega lončka, lončka, ki ne izloča škodljivih snovi, nima vpliva na vsebino in ne spreminja njenega okusa ter ne pušča neprijetnega vonja ter nikakršnega  priokusa. V kavi iz plastičnega, bambusovega ali kovinskega lončka boste začutili okus po materialu, ki ga oddaja lonček. Zato sezite po pravem! Po lončku iz high grade borosilikatnega stekla! Tu boste občutili pravi okus kave,  brez nevarnosti, da bi zaužili škodljive materiale. Naredili boste tudi pravi korak za ohranjanje matere narave. Steklo je material, ki se ga 100% reciklira in uporablja vedno znova, ne da bi se njegova kakovost kaj poslabšala.
Z reciklažo 1 steklenice prihranimo toliko energije, da 100 W žarnica lahko sveti 4 ure, 1 t odpadnega stekla pa nadomesti približno 1,2 t surovin. Za izdelavo 1t novega stekla je potrebno 140 l nafte. Živite z okoljem!

Katero kavo pijete najraje? Tule je nekaj receptov, kako skuhati odlično kavo, ob kateri si bodo vaše brbončice zaželele dooolgega požirka.

Pa še skrivnost za DOBRO KAVO z mlekom:

V kolikor pijete kavo z mlekom, jo res odlično pripravite, če kavi dodate mleko, ki je segreto na 65 stopinj. Takrat že mleko samo daje optimalno količino sladkorja in ne boste potrebovali dodatnega sladkanja.

TURŠKA KAVA:
Za pripravo ene skodelice prave turške kave nalijte v posodo za kuhanje 1 dl hladne vode. Ko voda zavre, posodo umaknite z ognja in vanjo ob rahlem mešanju primešajte dve zvrhano polni čajni žlički mešanice prave kave. Postavite posodo ponovno na kuhalno ploščo in jo segrevajte do dvigovanja pene. Odstavite posodo in počakajte 3-5 minut, da se kavna usedlina usede na dno posode. Kavo nalijte v Zeco lonček in preden postrežete, narahlo premešajte peno. Kavi lahko dodate mleko.

CAPUCCINO:
Naredite si svojo mešanico capuccino prahu, za cca 20 skodelic, za katerega potrebujete:

30 g Nescafe instant kave
225 mleka v prahu
10 g čokolade ali kakava v prahu,
1 vanilijev sladkor,
2 žlici sladkorja (po želji lahko manj),
20 g jedilne sode bikarbone,
5 g mletega cimeta.
Sestavine spravite v steklen kozarec primerne velikosti, jih pretresite in ga zaprite. V Zeco lonček dajte dve čajni žlički mešanice za capuccino. Čez prah nalijte 2dl vrele vode in premešajte z električno metlico za capuccino. Dolijte preostanek vode, premešajte in uživajte v čarobnem napitku!

MACCHIATO-kava z mlečnim madežem:
Spenite 1,5 dl vročega mleka. Počasi ga prelijte v Zeco lonček, da pena ostane na vrhu. Prav tako počasi vlivajte vroč, črn espresso, ki bo v mleku naredil značilne plasti. Na vrhu kavo z mlečnim madežem lahko potresete še s kakavom.

LEDENA KAVA:
Kuhano kavo postavite v hladilnik za cca ½ ure in ohlajeno nalijte v Zeco lonček. Dodajte 2 manjši kepici sladoleda, šilce ruma, cimet za okus in 2 zvrhani žlici čvrsto stepene smetane. Na vrhu potresite čokoladne mrvice..

Zaspančki, vstanite, kava vas že čaka!
Naj skodelica dobre jutranje kave poskrbi, da bo vaš delovni dan lepši in uspešnejši!

Dodaj odgovor